Tartalom


LINDAB TOPLINE Cserepeslemez

Kitűnően tűri a zord éghajlatot is.  Alapanyaga 0.55 mm vastagságú tűzihorganyzott svéd acéllemez, amelyet passziváló és alapozó festékkel látnak el, végül pedig 0. 25 mm vastagságú polieszter bevonatot kap. A lemez hátoldala ugyanúgy négy rétegvédelmű, csupán a műanyag bevonatot helyettesíti lakkozás. A többrétegű bevonatrendszernek köszönhetően a szakszerűen szerelt cserepeslemezek élettartama közel 50 év. Szélessége 1 méter, hosszúsága maximum 6 méter lehet. A tetőhöz szükséges összes tartozék is beszerezhető. A Lindab cserepeslemez sajátossága, hogy mintázata igazi cseréptető látszatát kelti. Ugyanúgy megfelel új épületek, mint régi házak befedésére.

Könnyű szerelés:

A Lindab cserepeslemez különös előnye, hogy könnyű. Kis súlya ( 4,6 kg /m2 ) miatt nincs szükség nagy teherhordású tetőszerkezetre, a hagyományos tetőlécezésre is könnyen felszerelhető. A szerelési munka gyors, különösebb szakértelmet nem igényel.

Gazdag színválaszték:

A Lindab Kft. Cserepes lemeze és tartozékai ( mint pld. Gerinclemez, Oromdeszkaszegély, vagy vápalemez ) 3 féle bevonattal, 14 féle színben készülnek.

 

 


Lindab kötőelemek

Speciális rögzítőelemek kimondottan a Lindab termékek rögzítéséhez.

LINDAB RAINLINE Ereszcsatorna-rendszer

A Lindab hosszú ideje Skandinávia legnagyobb, piaci ágazatirányító és gyártó cége a tetővíz-elvezető termékek területén. A széles körű tapasztalat, az ügyfelek új igényei és a szakemberek magas színvonalú tudása képezi a kiindulási alapot az újabb és még jobb termékek kifejlesztésénél. A Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer alapanyaga miatt bármilyen éghajlati viszony mellett is egyedi, könnyen szerelhető tetővíz-elvezető rendszer, ami azt is jelenti, hogy tartós időjárásálló, nagymértékű hó- és jégterhet is könnyen elvisel.

Bevonatrendszer:

A Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer minden egyes eleme négyrétegű műanyag bevonattal ellátott svéd tűzihorganyzott acéllemezből készült.

Könnyű Szerelés:

Forrasztás, ragasztás és tömítőanyag nélkül könnyen és gyorsan szerelhető csatornarendszer.

Méretválaszték:

125 mm-es csatorna ( kb. MSz 25 méret ) 150 mm-es csatorna ( kb: MSz 33 méret ) 190 mm-es csatorna ( kb. MSz 40 méret)

Gazdag színválaszték:

A Lindab Kft. Komplett ereszcsatorna- és lefolyócső rendszere, illetve azok tartozékai 10 különböző színben készülnek.

 

A Lindab ereszcsatorna-rendszer alkalmazható bármelyik Lindab tetőhéjaláshoz, akár cserepeslemezhez, akár trapézlemezhez vagy síklemezhez. Ezenkívül a hagyományos égetett cserép, betoncserép vagy bitumentes tetőzsindelyes héjalásnak is kitűnő kiegészítője lehet. Ez egy jól átgondolt, professzionális termékcsalád, amelyet egy kis ügyességgel bárki felszerelhet saját házára. Az egyes elemek “Lego” módjára illeszkednek egymáshoz. A termékcsalád több speciális csatornaidommal rendelkezik, melyekkel a kivitelezés még egyszerűbbé tehető.

 


LINDAB ACCECORIES Szerszámok

Egy komplett bádogos szerszámkészlet a Lindab termékek szakszerű felszereléséhez.

LINDAB COVERLINE Trapézlemez

A Lindab trapézlemezeket csatornaszerkezetek tető- és falburkolásra fejlesztették ki. Acél alapanyaga és bordázata biztosítja a tetőn, illetve a falon ható erőkkel szembeni merevségét, többrétegű bevonata korróziós hatásokkal szembeni ellenállását, poliészter bevonata ellenáll a napfény ultraviola sugárzásának és öregedésgátló. A kisebb bordamagasságú trapézlemezek falszerkezetekhez és tetőhéjaláshoz, magasabb bordákkal teherbíró födémekhez, tetőkhöz készülnek.

Bevonatrenszer:

Kétféle bevonattal készül.                       A 25 mikronos poliészter bevonat viszonylag jól ellenáll a színfakulásnak, de érzékeny a karcolásra. Az 50 mikronos TC bevonat jóval vastagabb, ezáltal jobban ellenáll a karcolásnak és a kopásnak.

Könnyű szerelés:

A Lindab tetőlemez fektetése egyszerű. Nem kell hozzá semmiféle különleges szerszám. A lemezeket száraz, jól szellőző helyen kell tárolni, ellenkező esetben a lemezek színe megváltozhat.

Gazdag színválasztékban kapható.

A Lindab építőlemez egy gazdaságos alternatíva, sok más hagyományos építőanyaggal szemben. Az alacsony árszint, a jól megválasztott fedőszélesség és az egyszerű szerelhetőség mind hozzájárul a gazdaságos alkalmazhatósághoz.

 


LINDAB CONSTRULINE Z-C gerendák

A Lindab trapézlemezt a tetőn és az oldalfalon könnyű szelemenek tartják. A könnyű szelemenek csak önsúlyukban könnyűek, csekély falvastagságuk miatt. Nagyszilárdságú acél alapanyaguknak köszönhetően teherbírásuk és merevségük a csekély önsúly ellenére megfelel az európai és a magyar szabvány által megkövetelt mértéknek. A hidegen hajlított “C” illetve “Z” profilok tűzihorganyzott nagyszilárdságú acéllemezből görgőzve készülnek.

A könnyű profilválaszték, mind a tetőhöz, mind a külső falhoz, belső elválasztó szerkezetekhez kínál megfelelő szelvényt. Leggyakoribb alkalmazása a szelemenrendszer.

 


LINDAB COVERLINE Síklemez

A Lindab cég poliészter bevonatú síklemeze a falak és tetőzetek tábla – és szalagfedésére, valamint veretek és díszítőelemek készítésére használatosak. A PLX lemezek acélmagja különösen lágy minőségű. Ez a lágyság teszi lehetővé, hogy a kézi vagy a gépi megmunkálás egyszerű lesz. Visszarugózás nem jelentkezik, mint más lemezfajták esetében.

Bevonat:

25 mikron PE, 50 mikron TC ,Aluzink, P 175 – PVC bevonat, melynél a műanyagréteg vastagsága min. 175 um ( 0,175 ). Speciálisan jól ellenálló bevonat, mely jól bírja a kézműves megmunkálást tetők síklemezzel történő befedésénél és az esetlegesen ezt követő munkafolyamatok esetében.

Könnyű szerelés:

Lindab Síklemez felhasználása egyszerű munkafolyamat.

Gazdag színskálában kapható.

A fényét és a színárnyalatát jól tartja, nagyon jó a korrózió elleni védelme is. A gazdag színválaszték lehetővé teszi az építészek és az építők számára a széles skálájú választási lehetőséget, ezáltal változatossá tehetik a homlokzat és tetőfedés kialakítását.

 


LINDAB DOORLINE Ipari kapuk

A kapuszekciók konstrukciója olyan, hogy a kapulap egy egésznek látszik. Az A, B, C és D szekciók szabadon kombinálhatók.

Az “A” szekció – tömör, a “B” szekció – lekerekített szimpla vagy hőszigetelő akril ablakokkal, a “C” szekció – szögletes sarkú szimpla vagy hőszigetelt ablakokkal, a “D” szekció – eloxált alumínium profilba foglalt akril ablakokból áll.

Esztétikus megjelenés, változatos formák.

A Lindab Doorline az a kapu, Amely teljesíti elvárásait. Beleillik bármilyen homlokzatba, és reális áron megfelelő komfortot biztosít. Egy mezőgazdasági, ipari, vagy kereskedelmi Lindab csarnok szembetűnő, és elengedhetetlen eleme a nagyméretű Lindab Kapu, melyen a gépjárművek a csarnokba hajthatnak. A Lindab kapuelemeit kitöltő hőszigetelő PU – hab nem tartalmaz freont, ezért nem károsítja a természetet. A Lindab kapuk mérete igazodik az Ön csarnokához és az Ön járműveihez. Ön megadja a kívánt nyílásméretet, és a kapu e méretnek megfelelő elemszámmal, szélességgel készül. A Lindab kapu készülhet betekintő ablaknyílással, és személybejárati ajtóval is.

A kapu működtetése lehet kézi, és lehet elektromos.

 


LINDAB COVRLINE Korcológépek

VM 84-es komplett korcológépcsalád. Kézzel vagy teljesen autómatikusan vezérelt előkorcoló, olló, keresztkorcoló (hagyományos táblás kivitel látszatát kelti), és korczáró. A Lindab professzionális korcológépei a PLX, az Aluzink, valamint a hagyományos réz – és horganylemezek gépi korcolására alkalmasak a kivitelezés helyszínén.

Használatuk gyors, egyszerű.

 


LINDAB COVERLINE Szegélyek

Azokban az esetekben, amikor Lindab raktárkészletén tartott épületelemei nem jelentenek megoldást, akkor a szükséges elemeket elkészítjük Önnek a rendelkezésünkre álló anyagok bármelyikéből a kiválasztott színben, méretben, az Önnek megfelelő profillal. A felújítási és átépítési munkálatok során is felmerülhet az igény egyedi épületelemek gyártására. Az épület bizonyos építészeti jellegzetességeinek hangsúlyozása, a különböző építőelemek közötti homlokzati átmenetek mind – mind egyedi megoldásokat tehetnek szükségessé.

Bármire is legyen szüksége, mindig készséggel állunk rendelkezésére, a funkcionálisan és esztétikailag egyaránt megfelelő megoldások megtalálásában.

  • Falkoszorú – tartórendszer
  • Homlokzati elemek hangsúlyozása
  • Burkolatok
  • Falkazetták
  • Homlokzati átmenetek
  • A tetőgerinc és oromcsúcs találkozási pontjai
  • Homlokzatfelújítási állványrendszer
  • Egyedi elemek
  • Felújítási és átépítési elemek

 


LINDAB CONSTRULINE Lemezléc

A fémlécekből készített szelemenrendszer összeállítása gyors és egyszerű. A lécek minden esetben egyenesek, az illesztések folyamatosan kapcsolódóak, ami jelentős időmegtakarítást jelent. A fémléc a megfelelő hosszmértékben érkezik, ezért a hulladék minimális mennyiségű, mivel a fémlécek egymásba illeszthetők, lényegesen csökken a raktározási és szállítási térigény.

A fémléc élettartama igen hosszú, a nyomás alatt impregnált fáéval összehasonlítható. Az acélszerkezet összköltsége azonban a hasonló faszerkezeteknél mindig jóval kisebb. A kombinált fémléces szelemenrendszer vegyes- és tartólécekből készül, tégla és betonlapok, illetve bádoglapok és építési bádoglemezek számára. A fémléc a biztonsági fóliához illeszkedik, majd közvetlenül a tetőszékekhez szögezik. A fémléceket tégla és betonlemezek, illetve bádog és egyéb építési lemezek esetében használják.

A Lindab érdekes megoldásokat tartalmazó, teljes körű rendszert ajánl.

 


LINDAB PROTECTLINE Tetőbiztonság

Kevés olyan munkahely van, amely munkavédelmi szempontból a tetőnél veszélyesebb lenne. Ennek ellenére a tető karbantartásának folyamatosnak kell lennie. A tetőn folyó munkálatok biztonságosabbá tételére a Lindab, a piac egyik vezető tetőbiztonsági termékgyártója, az ágazatban dolgozó szakemberekkel együttműködésben teljes körű biztonságtechnikai programot dolgozott ki, melynek neve: “Protect”.

Választékunkban megtalálhatók a védőkorlátok, a tető és falilétrák, a védőkötelek, gerinckorlátok, stb. A rendszert a saját szabadalmú, bejáratott rögzítési módszerek teszik teljessé.

Ha a bádogos vagy a kéményseprő a tetőre megy, igen fontos, hogy a megfelelő védőeszközök rögzítése megbízható legyen. A Protect teljes körű biztonságtechnikai programot kínál. A rögzítéssel kapcsolatos újszerű, érdekes megoldások a Protect program fontos részét képezik.